Les bones relacions dels Mossos d’Esquadra i la Generalitat amb la policia israeliana.

A Catalunya s’ha tingut des de fa molt de temps una gran volença per Israel, no sols en el mon dels negocis, sinó també en el de la política. El nacionalisme de diferents menes (pujolisme, republicans, independentismes…) admira a Israel degut a la mística d’un país petit enfrontat a enemics “poderosos” que des d’un desert  ha aixecat un país “pròsper i ric”, per altra part fins fa uns anys una certa esquerra mirava amb simpatia la experiència de socialisme no estatal dels Quibuts.

Els capitalistes catalans han fet bons negocis amb l’Estat d’Israel. Des de la Generalitat s’han promocionat aquests negocis recolzant-se la Cambra de Comerç Catalunya Israel i en l’agència ACC1Ó, la Família Pujol ha tingut una participació rellevant en aquests negocis.

La porta d’entrada va ser, per una part la Conselleria d’Agricultura, dirigida per l’integrista cristià Miró i Ardèvol, i per l’altra els esdeveniments de 1992, en que la generalitat pujolista anava de la maneta del PSC d’en Maragall.

Israel és un dels països més influents en el tema de la seguretat, la repressió i l’equipament militar i a més proporciona serveis i formació al cos dels Mossos d’Esquadra, encara que es difícil rastrejar-los, donat que treballen a través de distribuïdors i subcontractes, per la dificultat de seguir els contractes menors (de menys de 16.000€) i per l’opacitat de la Generalitat en tot el que fa a les adquisicions per la seva policia.

Hi han hagut algunes adquisicions directes, com la de la tanqueta amb canó d’aigua el 1994 (la tanqueta no va sortir del garatge fins l’octubre de 2019 i sembla que no tornarà a sortir) i la de 400 armilles antibala de la empresa RABINTEX el 2008…

El que ha tingut més pes han estat els serveis, així per exemple ISDS (https://isdsinternational.com/ ) va donar serveis a “Barcelona 1992” des de 3 o 4 anys abans de l’esdeveniment, també va subministrar formació i equips als agents rurals a finals dels 80, empreses israelianes també van subministrar equips (vigilància i accessos) i serveis (estudis de seguretat), per valor de 500 milions (de pessetes), a les presons catalanes des de 1994 a través de TENBA TB (empresa que sembla fou instrumental i que va ser donada de baixa d’ofici pel ministeri d’Hisenda del NIF el 27/4/22).

Un altra servei subministrat és el de la formació, aquesta, a Israel, és molt valorada per tots els cossos policials, la empresa Guardian Homeland Security afirma, al seu web, que treballa per els Mossos, i és molt il·lustratiu el següent vídeo fet sobre material publicitari de la mateixa empresa https://www.desorg.org/titols/mossos-israel-cursos-de-repressio-testedincombat/, els cursos valen entre 3.500 i 4.000€ als que cal afegir els vols i despeses d’estança, segurament passaran de 5.000 i s’acostaran als 6.000 per persona… qui paga aquests costos?

El cas més preocupant la intercepció de comunicacions, EXCEM i CELLEBRITE

La policia de la Generalitat de Catalunya te, des de 2010, un sistema de intercepció de comunicacions el SILTEC de la empresa de capital israelià EXCEM, (http://negreverd.blogspot.com/2023/04/espionatge-intercepcions-pegasus.html ) aquesta empresa ha anat encadenant contractes i pròrrogues per valor de molts milions d’euros, tots aquests contractes són opacs al no fer-se públics els plecs de condicions ja que es consideren confidencials, son de tramitació restringida, procediment declarat reservat, per ser àmbit de defensa i seguretat segons la Llei 24/2011.

EXCEM es proveïdor de l’Exercit Espanyol, de Telefònica i de la Generalitat de Catalunya, també subministra diversos equipaments d’anàlisi per Raig X de fronteres, per exemple al port de Tarragona i de molts altres aparells instal·lats a les fronteres espanyoles.

El contracte no és sols per obtenir hardware i software, sinó també per obtenir “suport tècnic i operatiu”, en resum, les feines d’intercepció i monitorització està en mans de la empresa privada…

A part de l’interceptor de comunicacions els mossos també tenen relació amb l’empresa israeliana Cellebrite, que comercialitza uns monitors que son capaços de trencar paswords i buidar qualsevol terminal de telèfon, tablet, ordinador… Les autoritats estatals, des de la Policia, la Guardia Civil, el Ministerio de  Defensa, l’Agència  Tributària, la Comisión Nacional de Mercados y la Competencia… Només Policia i Guardia Civil tenen unes 200 terminals…

Cellebrite és utilitzat per la poli turca, la de Hong Kong, la de Bahrain, Birmània, Bielorússia … ha estat utilitzat contra periodistes, opositors i manifestants detinguts.

De la Generalitat no hem trobat cap contracte per l’adquisició de Cellebrites, però si menors per reparar-ne un i una sèrie d’encàrrecs per desbloquejar diverses terminals. Els mossos tabé van assistir a dos cursos avançats de l’instrument… (https://negreverd.blackblogs.org/2023/03/23/tots-la-poli-hisenda-lexercit-la-cnmc-estan-interessats-en-el-contingut-del-teu-mobil-vigila-company )

Els projectes de cooperació europea:

La policia catalana ha participat en dos (com a mínim) projectes en els que també participava la policia israeliana, aquest son: CAPER (Collaborative information, Acquisition, Processing, Exploitation and Reporting for the prevention of organised crime) i PREVENT (PRocurEments of innovative advanced systems to support security in public transport).

-CAPER (https://cordis.europa.eu/project/id/261712 ) és més antic, va engegar el 2011, liderava la empresa espanyola de cyberseguretat S21sec (https://www.s21sec.com/es/ ) que des de 2022 és propietat de l’armamentística THALES de matriu francesa. Altres socis eren la Guàrdia Civil, els Mossos, IKUSI, Vicomtech (https://www.vicomtech.org/es/ ) en total 18 socis, la part israeliana la formaven el Ministeri de Seguretat Pública (la policia) i la Universitat Technion (https://www.technion.ac.il/en/home-2/ ).

L’objectiu d’aquest projecte era crear una plataforma de software internacional per lluitar contra la delinqüència organitzada, mitjançant l’accés a milions de dades d’internet i de les agències de seguretat amb anàlisi automàtic de continguts, molt especialment de vídeo. El projecte va ser finançat amb 7,14 milions i va acabar el 2014.

-PREVENT (https://cordis.europa.eu/project/id/833444/es ), es va iniciar el 2019 i va acabar el 2020, amb un finançament de 1.894.305€, sembla que s’ha endegat una segona fase on s’executaran proves pilot.

Entre els socis, a més dels Mossos hi ha la Policia Nacional, TMB i els FGC i socis de Portugal, França, Itàlia, Grècia, Polònia… i el Ministeri de Seguretat Publica d’Israel. El projecte analitza diferents escenaris i detecta bretxes de seguretat i cerca solucions standard al «mercat» i pretén implementa “l’innovador” Procés de Compra Precomercial (PCP).

Segurament n’hi han agut i n’hi hauran d’altres projectes conjunts, però aquest dos serveixen per veure per on van els trets.

Ens hem de preocupar!!

Ja sabem quins son els principis dels estats i del capitalisme, que es basen en l’opressió i  la devastació i que els principis de la Generalitat (part de l’estat espanyol) son els mateixos, però és preocupant que la estratègia davant d’una hipotètica amenaça per la «homeland security» a Catalunya tingui com base ideològica, teòrica i operativa. Quan aquesta ideologia, teoria i operatividad tenen com model la brbarie que practica l’estat Israelià, als territoris ocupats i colonitzats i a Gaza.